Wella

Wella Professional

Wella Professionals

Franz Ströher, de oprichter van Wella, begint in 1880 zijn eigen bedrijf, een bedrijf dat de basis voor pruiken maakt. In 1924 is het patent voor Wella aangevraagd. Wella is een Duits bedrijf dat zich bezighoudt met cosmeticaproducten, hoofdzakelijk voor haarverzorging. Wella levert producten en apparaten voor professioneel gebruik in kapsalons. Daarnaast levert Wella ook producten aan de consument. Al meer dan 140 jaar biedt Wella verschillende innovaties en services voor haarstylisten. Het doel hiervan is dat haarstylisten hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Wella's eco-verhaal

Wella Professionals maakt een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en dit allemaal met een eco-vriendelijke beweging. ‘Een kleine tube, een grote verandering’. Dit houdt in dat Wella de tubes van de haarkleuringsproductlijnen op zo’n manier heeft veranderd dat er rekening gehouden wordt met het milieu. De tubes zelf zijn nu allemaal recyclebaar. Hierdoor wordt er meer dan 700 ton nieuw aluminum per jaar bespaard. De doppen van de tubes zullen voornamelijk bestaan uit PCR, waardoor er 180 ton plastic wordt bespaard. Daarnaast gebruikt Wella voor de resterende verpakkingen 85% gerecycled karton. Hiermee voorkomt Wella het gebruik van 950 ton nieuw karton per jaar. Deze kleine aanpassingen betekenen een meer eco-vriendelijke formule, zonder enige compromissen qua prestaties. Daarnaast bevatten de grootste kleurmerken van Wella, Koleston Perfect en Illumina Color, geen dierlijke ingrediënten.

Verschillende productcategorieën

Wella heeft veel verschillende producten, zoals onder andere haarkleuringen. Een voorbeeld van een productcategorie haarkleuring is: Wella Koleston Perfect. Dit is een pure en betrouwbare haarkleuring. De formule in deze kleuring zorgt voor een gebalanceerd kleurresultaat met een natuurlijke en diepe glans. Naast haarkleuringen heeft Wella ook verzorgingsproducten, zoals Wella Color Motion. Regelmatig gebruik van Color Motion verbetert de kwaliteit van gekleurd haar op verschillende gebieden, namelijk: ultieme kleurbescherming, een levendige glans en sterker haar. Mocht je geen gebruik maken van haarkleuringen, dan kun je altijd nog een kijkje nemen tussen de Wella EIMI. EIMI bestaat namelijke uit verschillende professionele stylingsproducten die je haar perfect in model houden.